Reittikuvaus

Tarkempi reittikuvaus

Lähtöryhmät kokoontuvat Mäntymäen kentälle johon rakentuu näyttävä lähtöalue. Juoksu starttaa Mäntymäentieltä, Kisahallin läheisyydestä ja suuntaa Töölönlahden rantaan.

Kansalaistorille rakentuu ensimmäinen virallinen kannustuspiste katselijoille ja juoksijoille.

1,3 km mittainen Baana on pyhitetty juoksijoille ja sitä pitkin päästään Ruoholahteen, Mechelininkadun alitukseen. Ruoholahdenrannasta alkaa rantoja myötäilevä osuus, n. 6 km, läpi Salmisaaren ja Lapinlahden sekä Hietaniemen rantojen.
 
Paciuksenkadulla sijaitsee reitin kovin nousu. Se tapahtuu 330 m matkalla ja pystynousu on kuitenkin alle 9 m.  Uusi, n. 2.2 km osuus alkaa, kun Paciuksenkadulta käännytään kohti Seurasaarta, Seurasaarentietä pitkin. Tällä osuudella yhdistyvät rannat, luonto, vanhat huvilat ja kahden presidenttimme asuinpaikat.

Ramsaynrannan itäpuolen kevyen liikenteen väylää saavutaan Paciuksenkadun alitukseen – ei enää kahta peräkkäistä tiukkaa käännöstä, vaan jatketaan suoraan kohti Pikku-Huopalahden rantaa. Tässä kohtaa juostuna on reilut 11 km.
 
Pikku-Huopalahden läpi reitti kulkee noin 2 km matkan samaan tapaan kuin keväällä 2016. Vihdintien/Hakamäentien ylityksen jälkeen alkaa taas uusi reittiosuus. Kauppalanpuiston läpi juostaan suoraan kohti pohjoista (vanhan reitin nousu Hakamäentien reunassa jää pois).
 
Reitti jatkuu Matkamiehentietä ja edelleen Nuijamiehentietä kohti pohjoista. Noin 300 metrin jälkeen Metsäläntien alituksesta käännytään oikealle ja ylitetään Hämeenlinnanväylä kevyenliikenteen siltaa pitkin Keskuspuistoon, josta käännytään vasemmalle. Tänä vuonna reitti pysyy Keskuspuiston ”tasaisemmalla puolella”.

Kohti maalia käännytään Maunulan uurnalehdon eteläpuolelta ja paluureitti Keskuspuistonväylää on loivapiirteistä nopeasti juostavaa reittiä. Metsäläntien alituksen jälkeisen lyhyen nousun jälkeen reitti on joko tasainen tai laskuvoittoinen viimeistä Auroran mäkeä lukuunottamatta ja laskee 22 metristä merenpinnan yläpuolelta 4 kilometrin aikana maaliin Sonera Stadiumille joka on n. 4 metriä merenpinnasta.