Helsinki City Running Dayn juoksureitit ja aikataulut julkistettu

Sportyfeel Helsinki City Run puolimarathonin reitti kokee suuren muutoksen

Helsinki City Running Day yhdistää Suomen merkittävimmät juoksutapahtumat samaan päivään 19.5.2018. Tapahtumapäivän juoksujen reittejä ja aikatauluja on hiottu koko syksy yhdessä viranomaisten kanssa. Nyt voimme ylpeänä esitellä ne juoksijoille!

Suurimmat muutokset aikaisempiin vuosiin koskevat Sportyfeel Helsinki City Run -puolimaratontapahtumaa, jonka lähtöaika siirtyy aamupäivään ja joka tulee saamaan täysin uuden ja upean reitin! Jo 38. kertaa juostava Sportyfeel Helsinki City Marathon jatkaa kiitellyllä, tutulla reitillä. Sama reitti palvelee myös Marathonviestijoukkueita. Täysin uusi tapahtuma, 5 kilometrin Helsinki City 5 tulee starttaamaan Ruoholahdesta ja suuntaa siitä kaupungin keskustan halkovan Baanan kautta Kansalastorille ja Töölönlahden upeisiin maisemiin. Lasten Minimarathon aloittaa päivän. Kaikkien tapahtumien maali sijaitsee Telia 5 G Areenalla. Kaikki reitit on suunniteltu yhteistyössä viranomaisten kanssa ja viranomaisten ohjeiden mukaisesti. 

Tapahtumista Sportyfeel Helsinki City Marathonilla, Helsinki City Runilla ja Helsinki City 5:llä on vuonna 2018 palkintorahapotti, joten mukaan toivotaan myös kovia menijöitä kotimaasta ja ulkomailta. 

2018 tapahtumien reitit ja alustavat aikataulut

Sportyfeel Helsinki City Marathon

Helsinki City Marathon juostaan pitkälti samalla kehutulla reitillä, kuin aikaisempana kolmena vuotena, eli se esittelee Helsingin kauneimmat merinäkymät ja toisaalta kaupungin ydintä.
Lähtöaika on klo 15 Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaalta. Saamamme palautteen perusteella klo 15 on edelleen toivotuin lähtöaika Suomen merkittävimmällä maratonilla. 
Sportyfeel Helsinki City Marathonin reitti ladattavissa uutisen alareunasta. 

Helsinki City Marathonviesti

Ensimmäistä kertaa juostavan Marathonviestin reitti ja lähtöpaikka ovat samat kuin Helsinki City Marathonin. Osuudet ovat noin 15, 7, 8 ja 12 kilometriä, eli vaihtopaikat sijaitsevat HCM:n reitillä noin 15 kilometrin kohdalla Kaivopuiston Merisatamassa, 23 kilometrin kohdalla Kansalaistorilla ja 30 kilometrin kohdalla Munkkiniemen Pikkuniemessä. Juoksijat siirtyvät itsenäisesti vaihtopaikkoihinsa julkisella liikenteellä. Ensimmäinen juoksija lähtee matkaan Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaalta klo 15:30.
Helsinki City Marathonin reitti ladattavissa uutisen alareunasta. 

Sportyfeel Helsinki City Run -puolimarathon

HCR:n reitti muuttuu 2018 marathonreittiä mukailevaksi. Samalla juoksureitistä tulee entistäkin kaupunkimaisempi ja juoksu halkoo Helsingin ydinkeskustan. Lähtöpaikka on Paavo Nurmen patsas, ja reitti lähtee kohti pohjoista kiertäen Pikkuhuopalahden kautta upealle Kuusisaaren ja Lehtisaaren sekä Lauttasaaren kautta Ruoholahteen. Reitti on sama kuin maratonilla aina 13 kilometriin saakka, josta matka jatkuu baanaa pitkin kohti Kansalaistoria ja Töölönlahtea. Töölönlahdelta reitti jatkuu Vauhtitietä pohjoiseen ja ennen laskettelua Telia 5 G Areenalle juoksijat tekevät noin puolentoista kilometrin lyhyen lenkin Keskuspuistossa.
Ensimmäinen lähtöryhmä starttaa matkaan lauantaina 19.5. klo 11:30 ja seuraavat lähtöryhmät siitä 10 minuutin välein.
Sportyfeel Helsinki City Runin reitti ladattavissa uutisen alareunasta. 

Helsinki City 5 -katujuoksu

Uusi, upea matalan kynnyksen juoksu Helsinki City 5 kutsuu mukaansa kaikentasoiset liikkujat! Juoksu lähtee muista tapahtumista poiketen Ruoholahden torilta. Starttiaika on klo 15:15. Urbaani ja kaunis reitti halkoo kaupungin Baanaa pitkin, josta se puikahtaa Kansalaistorille Kiasman vierestä ja etenee Töölönlahden reunaa Vauhtitielle, josta oikaistaan Eläintarhan kentän reunaa suoraan Telia 5 G Areenalle. Tavarasäilytys Ruoholahden torilla, josta se siirtyy Telia 5 G Areenalle juoksun aikana.
Helsinki City 5 on iloinen juoksutapahtuma, jossa matkan voi taittaa myös kävellen. Näytä värisi - voit pukeutua vaikkapa haluamaasi fani-paitaan!  
Helsinki City 5:n reitti ladattavissa uutisen alareunasta. 

Lasten Minimarathon

Minimarathonin reitti on sama kuin edellisenä vuonna, eli se mutkittelee Eläintarhan kentältä Telia 5 G Areenalle noin kilometrin mittaisena. Minimarathon on lasten ja koko perheen tapahtuma, josta on ryppyotsaisuus kaukana! Ennen ja jälkeen tapahtuman kannattaa tulla mukaan Eläintarhan kentälle, jossa on paljon ohjelmaa lapsille puuhakentän muodossa! Lapset starttaavat matkaan klo 9 alkaen ja vanhimmat sarjat aloittavat juoksut, toisin kuin viime vuosina. Maalissa Telia 5 G Areenalla on lapsille maalieväitä. Sarjat löytyvät 5-13-vuotiaille, mutta myös nuoremmat voivat osallistua tapahtumaan. Vain lapsista maksetaan osallistumismaksu, eli huoltajat pääsevät mukaan ilmaiseksi. 

Kisatoimisto ja Juoksu-Expo

Kisatoimisto ja Juoksu-Expo ovat avoinna perjantaina 18.5.2018 klo 9:00-19:00 ja lauantaina 19.5.2018 klo 8:00-14:00 ja sinne on vapaa pääsy myös muilla kuin juoksijoilla. Kisatoimistosta haetaan jokaisen tapahtuman numerolaput sekä muu kisapaketti, joka määrittyy tapahtumasta riippuen. Kunkin tapahtuman numeroiden haku sulkeutuu noin 1,5 tuntia ennen tapahtuman lähtöä. 

Yhteenveto: Juoksujen aikataulut la 19.5.2018:

klo 9:00 Minimarathonin lähdöt vanhimmista sarjoista alkaen. Lähtöpaikka Eläintarhan kenttä.
klo 11:30 alkaen Sportyfeel Helsinki City Run -puolimarathonin 1. lähtöryhmä, jonka jälkeen 10 minuutin välein seuraavat ryhmät (5 lähtöryhmää). Lähtöpaikka Mäntymäentie, Paavo Nurmen patsas. 
klo 15:00 Sportyfeel Helsinki City Marathon. Lähtöpaikka Mäntymäentie, Paavo Nurmen patsas. 
klo 15:15 Helsinki City 5. Lähtöpaikka Ruoholahden tori 
klo 15:30 Helsinki City Marathonviesti. Ensimmäisen juoksijan lähtöpaikka Mäntymäentie, Paavo Nurmen patsas. Muut osuudet lähtevät osuuksien vaihtopaikoilta.  

Tapahtumien nettisivut:

Sportyfeel Helsinki City Run puolimarathon  

Helsinki City Marathon  

Helsinki City Marathonviesti

Helsinki City 5

Chiquita Minimarathon
 

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

HCRD2018 reitit